NIEUWS

Home / Nieuws / De nieuwe woonmaatschappij

De nieuwe woonmaatschappij

Naar één woonmaatschappij per 19 juni 2023

In juni vorig jaar hebben wij reeds een aankondiging gedaan over de fusie waar wij mee bezig waren met de Lierse Maatschappij voor Huisvesting en SVK De Woonkans. Je las het misschien al in de krant? Wij zullen vanaf heden verder samenwerken als één sociale woonmaatschappij en onder één naam, nl Woonstroom.

Waarom één woonmaatschappij?

De Vlaamse overheid heeft dit beslist om de dienstverlening eenvoudiger, klantvriendelijker en efficiënter te maken. Iedere (kandidaat-)huurder en koper weet beter waar hij terecht kan. De nieuwe woonmaatschappij zal nog efficiënter kunnen werken dan vandaag. Zo kunnen we een betere kwaliteit en laagdrempelige dienstverlening bieden.

En verder?

Onze expertise wordt gebundeld. In het beleid van de woonmaatschappij zal er ook voldoende aandacht zijn voor lokale wensen en noden.

Goed om te weten:

  • momenteel verandert er niets voor jullie. Onze dienstverlening en jouw contactpersonen blijven gewoon dezelfde. We informeren je regelmatig over de fusie via onze website, sociale media en deze huurderskrant.
  • gemeente Bonheiden, Duffel en Sint-Katelijne-Waver blijven behouden in onze nieuwe woonmaatschappij Woonstroom.
  • onze woningen van Stad Mechelen zullen in de loop van 2024 overgebracht worden naar de woonmaatschappij Rivierenland (eerder Woonpunt) van Mechelen. De datum van deze overdracht dient nog definitief vastgelegd te worden. Momenteel verandert er wel niets voor jullie.
  • onze woningen van Kontich zullen in de loop van 2024 overgebracht worden naar de Woonmaatschappij Thuisrand (eerder Ideale Woning). De datum van deze overdracht dient ook nog definitief vastgelegd te worden. Momenteel verandert er wel niets voor jullie.
Ga naar de inhoud